Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iPhoto iPad2-re Kötelező darab!

Ez igen! Ez neked is kell. Feltéve, ha szoktál fényképezni, ha szereted a fényképeidet rendszerezni. Mint új alkalmazást mutatták be a konferencián és ma már le is lehetett tölteni az Appstore-ból. 4Eurót kértek érte.
Az OSX-ből ismert népszerű iPhoto alkalmazást kaptuk meg iPad-re. Annyi mindent tud, hogy most nem kezdem részletezni. Szerintem a legtöbb foto editáló, retusáló programot kiválthatja. A legjobb benne, hogy alapból látja és használja az iPad-en, ill. a felhőben (fotóadatfolyamban) lévő képeket.
Az Én személyes kedvencem a Napló készítése a képekből. Ez nem más, mint látványos és baromi egyszerűen kezelhető fotóalbum készítő. A elkészült fotóalbumokat iCloudon, kersztül már mutogathatod is ismerőseidnek, vagy zenével, animált képekkel diavetíthetsz az iPad-en. A Nagyinak le fog esni az álla.
Még tanulgatom az iPhoto-t. Gondolom aki Mac-en is használta annak sokkal egyszerűbb lesz elsajátítani a működését, de első ránézésre nekem az jön le, hogy  minden nagyon kézre áll benne, egyszerű, magától értetődő és már most imádom.
iPhoto for iPad  - kötelező darab!!! Itt találod!
Fontos: a program csak a friss iOS 5.1 oprendszeren fut. Először azt telepítsd!

iOS 5.1 frissítés

A tegnapi Apple konferencia után két órával már lehetett is letölteni az iOS 5.1-et ami leginkább frissítéseket tartalmaz. Érdemes letölteni, mert sok alkalmazás frissítése már csak akkor jelenik meg az Appstore-ban, ha az új iOS fent van a gépen.
A fényképen olvashatod, hogy milyen frissítéseket, hibajavításokat tartalmaz. Amit kiemelnék, hogy végre lehet törölni egyesével is a képeket a fotóadatfolyamból!
Akinek 5.x verziószámú op rendszer van a gépén annak a frissítéshez már nem kell feldugni a gépet iTunes-ra. Wifin lehet frissíteni, az egész nem több 10 percnél. Letölti, telepíti, újraindítja, kész.

Miért nem veszek New iPad-et?

Nem veszek.
Tegnap végignéztem az Apple közvetítést. Az almaguruk el voltak tőle ájulva. HAndrás szerint egyszerűen tökéletes a 3. tábla. Nekem mégsem kell. Ez mondjuk így nem igaz, mert elfogadnám, de jelen pillanatban úgy gondolom, nem fogok venni. Nekem csalódás volt az új iPad.
Igazából csak azért volt csalódás, mert -bár nem akartam- megint magával ragadott az a hype ami a bejelentést övezte. Nem volt semmi korszakalkotó, nem volt az a húwazzenekemezkell érzés. Számomra nem hozott semmi olyan technikai innovációt ami miatt most meg akarnám erőltetni magam, hogy megvegyem.
Retina display-t kapott. Ok-ok, szép lesz a kép, de nekem a mostanival sincs semmi problémám.
Gyorsabb processzort kapott, ez is szuper, de a mostani is elég gyors nekem.
4G LTE szupergyors internet kapcsolódásra képes. Magyarországon? Talán Budapest egy-két belvárosi kerületének a megfelelő utcájában. Az ország nagy részén még 3G sincs.
Kapott nagyobb hátlapi kamerát. Ez kellett bele, mert a mostani az szégyen, de nem is akarok vele fotózni, mert arra ott a fényképezőm, vagy az iPhone-om.
Ezeken kívül semmi extra. Szóval nem veszek New iPad-et, mint ahogy nem vettem iPhone 4S-t sem. Viszont kíváncsian várom mit hoz a jövő.
A tegnapi keynote-ról csak annyit, hogy én vártam volna valami extrát. Valamit amivel azt mondják az embereknek, hogy Steve Jobs nélkül is van Apple és azok az emberek akiket összeszedett egy kupacba, azok tudnak zseniálisat, megdöbbentőt, meghökkentőt nyújtani. A tegnap este nem ilyen volt. Az hagyján hogy nem volt a végén One more thing..., de még nevet sem kapot az új iPad. Ill New iPad lett a neve. Bravó! Ennyit az innovációról.
Köszönöm nem kérek újájpedet.