Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iOS6 - egy hét után


Múlt héten frissítettem az iPad-et, így volt egy egész hetem nézegetni az újdonságokat. Hát, hasra nem estem tőle, de van benne pár hasznos dolog amit jól ki lehet használni. Az Apple szerint több mint 200 újdonságot tartalmaz, ebből csak pár fontosabbat fogok megemlíteni, amelyek elég erős reakciót váltottak ki belőlem, hogy írjak róluk.





Fotóadatfolyam - pozitív csalódás
Mikor meghallottam, hogy ilyen is lesz, csak legyintettem, hogy 'áhhh, csak szemfényvesztés'. Nos, azóta a legjobb dolognak tartom a frissítésben. Ugyanis, sokat szoktam fotózni (rendes kamerával), Camera Connection Kittel átmásolom a fotókat,

Római séta ios6 térképen

Ezen én konkrétan beszartam. Azért kezdem ilyen vulgárisan, mert ennyire döbbenetes. Adhatnám azt is a bejegyzés címének, hogy az "Apple megint utat mutat", vagy hogy "Ettől lehidalsz" esetleg csak annyit, hogy "Hihetetlen". Sok fényképet láttam már az Apple új térképéről, a 3D-s városnézetről, sőt amikor letöltöttem az ios6-ot, ki is próbáltam, de akkor valamiért nem ütött így meg a látvány.
Miről is van szó? Fogtam az iPad-emet és tettem egy 10 perces kirándulást Rómában.

Display Recorder - Videó felvétel a képernyőről (Update!)

Update! Egy időre eltünt az alkalmazás az Appstore-ból. Most ismét letölthető, bár az ára borsos. 8€
Viszont ez legalább működik és frissítve van. A cég más, a kinézet is változott egy kicsit. Szerintem érdemes megvenni, ha valaki a képernyőjét akarja rögzíteni.

Ne reménykedj, nem így fogsz Youtube videókat rögzíteni (arra van más alkalmazás). A program a képernyő tartalmát rögzíti videó formátumban. El is készítettem vele egy bemutató videó blogot.

iPad internet mappám

Folytatom a sorozatot. a következő mappám többé-kevésbé az internetes programokat tartalmazza. ezeket vesszük sorra. Alapból a Safari és a Chrome böngészőjét használom. Ezek kint vannak a főoldalon. Itt a ritkábban használt internetes alkalmazásaimat tartom. Mint mindenütt, itt is jellemző, hogy a programok nagy része tök feleslegesen van fent a gépen. Sebaj, legalább lesz mit letörölni, ha helyhiánnyal küzdök.  Ember legyen a talpán aki ki tudja választani, hogy melyik alkalmazás felel meg neki a leginkább. Ami ez esetben hasznos lehet, hogy tippeket adok a válogatáshoz, hogy miből érdemes csemegézni. :)

iOS6 - megérkezett!

Ahogy várható volt, ma este megérkezett az iOS 6 frissítés az iPad-re is. Sok újdonságot is hoz, aminek én többé-kevésbé örülök, de majd meglátom, hogy például hogy muzsikál az új térkép adatbázis. A youtube alkalmazás tudtommal még nem készült el a google részéről iPad-re, de anélkül megleszek.

Appshopper - App Store Pro

Annak idején nekem is ajánlották, azóta naponta kétszer használom és úgy érzem, mindenkinek kötelező darab. Az alkalmazás ingyen letölthető és nem kínál mást, csak azt, hogy listákat hoz létre az általunk beállított adatok alapján az app store kínálatából. Ez így elég egyszerűnek hangzik, (és ilyet tud az App Store is) de ha megnézzük közelebbről, ennél sokkal többre képes.

Kezdődik a suli – do you speak English?


Szeptember van, sokaknak megkezdődött a gimi, vagy egyetem és páran talán egy új iPad boldog tulajdonosai lehetnek. Felmerülhet a kérdés, hogy mi mindenre lehet használni az új kedvencünket a suliban (az elmaradt házifeladat írásra szánt szüneteken és az unalmas órákon a több tízezer játékalkalmazás egyikével való játszáson kívül...)

Veszek iPhone5-öt, de nem hidaltam le.

Nem iPad, de tegnap volt a Keynote és van róla véleményem, mert engem is érint, ezért egy bejegyzést megérdemel.
Tény és való, hogy csúcskategóriás készülék az iPhone5. iPhone4-ről nem váltottam iPhone4s-re, ezért ideje lecserélni.

Kaptam egy levelet - válaszoltam rá

Ma érkezett a meglepetés a postámba. Meglepett rendesen.
Kedves iPadavan!
Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak, és napi gyakorisággal szoktam látogatni az oldaladat, hogy van-e egy új tipped, ötleted, amivel még jobban ki lehet használni az iPad-et. Most lettem egyetemista, és négy hónapja vagyok iPad használó, ez volt az első Apple termékem és bevallom nagyon meg vagyok vele elégedve.
A múltkor olvastam az "Eladó az egész világ" című cikkedet,

iPadavan: Pinnacle Studió No1. Free iPad App

Tegnapelőtt megírtam a Pinnacle Stúdióról a bejegyzésem. Mára a Pinnacle Studio app az első lett az Appstore-ban. Rákerestem a Google-ben, hogy ki írt még róla. Magyar oldalon: Senki. :)
Az iPadavannak köszönhetően ugrott az első helyre?! Ooooo! :)

iPad üzleti mappám

:) Egy mosollyal kezdem, mert ha ránézek a mappára, kiderül, hogy nem vagyok nagy üzletember. Nincsenek tőzsdei árfolyamok, nincsenek elemzések, csak néhány app amik az Én mindennapjaimat segítik. Nézzük, mik ezek:
  1. OTP Bank: Ezt szeretem, használom a leginkább. Szinte mindennapos használat. Az OTP-s számla egyenlegemet és a pénzmozgásokat tudom nyomon követni az egyszerűsített bejelentkezéssel, továbbá a már létrehozott űrlapjaimmal tudok