Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Hangszóróval mindenhol!

A minap volt szükségem plusz hangerőre az iPad-emnél, mert hiába elég általában a saját hangszórója, egy erősebb háttérzaj esetén már elveszik a hang és élvezhetetlen lesz a videó. Nos ez történt velem is, és erős gondolkodásba estem, mert most egy hangfalszettet áttelepíteni egy másik szobából, ráadásul az asztal, ahol a videót szerettem volna megmutatni, a nappali közepén van, három méterre a legközelebbi konnektortól, szóval még egy hosszabbítót is kitelepíteni valahonnan...

Mire jó az iPad Mini?!

Ennek a blognak az a lényege, hogy megírjam a szubjektív véleményem. Ezzel lehet vitatkozni, lehet egyetérteni. Sajnos szerencsére senki nem szponzorál, így azt írok amit gondolok, és nem azt amit mások akarnak, hogy gondoljak. Sokáig csak vártam, hogy mi lesz ebből a minimizériából, de miután egyre többen kérdezik, hogy mi a véleményem róla, így megírom. Meghízott az iPod!
Először is, ha nem lenne egyértelmű az iPad Mini létjogosultsága, akkor nem kapnék ezzel kapcsolatban annyi kérdést.


Google Adwords összeomlás iPad2-n

Nálam nem működik. Nem is működött. Rájöttem miért.
A cégemnél több Google adwords kampányt is menedzselek. Ezek felügyelete és szerkesztése napi elfoglaltságot igényel. Folyamatosan szenvedem, hogy ha iPad-ről akarom megnyitni a Goggle Adwords-öt, akkor összeomlik a böngésző. Nem egy, az összes. Már egy vagyont elköltöttem böngésző appok vásárlására, de egyik sem működik. Az utolsó megvásárolt böngészőben (Mercury) volt egy funkció amely bekapcsolása után rájöttem, hogy mi okozza a böngészők összeomlását.

Ingyenes tartalom az iTunes-on

Ha az ember megnyitja az iTunest, akkor nyilván felmerülhet a kérdés, hogy miért van az, hogy az App Store-ban van olyan lehetőség, hogy „free”, de ha az iTunes-ba belépünk, akkor minden mindenhol fizetős és még csak olyan lehetőség sincs, hogy kilistázza az ingyenes dolgokat. Pedig vannak, ha nem is olyan szép számmal, de lehet találni érdekes dolgokat. És az iTunesban minden legális, szóval amit letöltünk az a mienk is.

Hozzuk vissza a Google térképét!

Ez a kijelentés sajnos így nem teljesen igaz, mert a Google Earth-öt töltöttem le az iPad-re, ami nem tudja minden trükkjét a Google Maps-nek, de legalább a térkép és az adatbázisa megvan, és mint ahogy korábban ígértem, most leírom, hogyan lehetséges ez.

INGYEN OFFICE - Smart Office 2 (update)

(Update: megint ingyenes)
Köszönöm Dávidnak, hogy megemlítette a levelében. Írok róla néhány mondatot, mert tényleg a lefontosabb és legelőnyösebb tulajdonsága a programnak, hogy INGYENES! (ez egy kicsit szarkasztikus lett, de sebaj)
Ingyenes, de ki tudja meddig? Töltsétek!
Letöltöttem, kipróbáltam. Továbbra sem lesz a kedvencem, de az tény, hogy sokat javult.

Lezúztam az iPad-em!

Tegyetek rá tokot! Olyat ami nem akadályoz a mindennapos munkában, ami kényelmes, ami nem csúfítja el, amitől nem válik ormótlanná, ami tartós, ami nem karcolja össze, ami könnyen, gyorsan nyitható, ami mágnesesen ki- bekapcsolja és ami a legfontosabb ami MEGVÉDI a külső mechanikai hatásoktól.
Már írtam egyszer a saját iPad tokomról, sőt arról is írtam, hogyan bűvészkedtem bele mágneskapcsolót saját kezűleg. Most arról írok, hogy hogyan jártam pórul a saját iPad tokommal. Olvasd el, hogy Te megúszd!

Ezt lájkoltad már?

Sorry mindenkitől, hogy ilyen arcodbatolomareklámom blogbejegyzést írok, de mivel ennek a szobjektív blognak nincs semmi bevételi forrása, így reklámra sincs keret ezért mindenkitől jól jönne egy kis segítség.
Vagyis néhány lájkot és egy oldal megosztást szeretnék összekoldulni.
Itt a Facebook cím, ezt kéne kitenned az üzenőfaladra és nyomni az oldalra neked is egy 'Kedvelemet' :)

iPhone és iPad használati útmutatók az Apple-től magyarul

Jelenleg az iPad-hez iOS 5.1, az iPhone-hoz iOS 6 operációs rendszer használati útmutató tölthető, vagy tekinthető meg. Az iPad és iPhone kézikönyvek magyarul olvashatók. Remélem tudok segíteni ennek a két PDF kézikönyvnek a linkjével azoknak akik most ismerkednek a rendszerrel.
Kérlek Téged, hogy ha sikerült megnyitnod, akkor írj egy visszajelzést, hogy tudjam, meddig érhető el és mikortól nem, mert nem ellenőrzöm minden nap. A linkek:

iPhone5 Kicsomagolás

Ezen a képen ma besírtam. Percekig csak röhögtem rajta. A kutyi megfelelő hozzáértéssel kicsomagolta a tulajdonos telefonját és várta megérdemelt jutalmát. A kép pont akkor került elém amikor Én is kicsomagoltam a megérkezett iPhone5-öt így nagyon ütött a poén!
A kép ma megjelent a Facebook-on is többszázan lájkolták a Szifonosok oldalán. Én innen illesztettem be, csak hogy a forrást is megjelöljem: http://theorange.co/blog/2012/10/2/this-guys-dog-unboxed-his-iphone-for-him.html 

Így lett iPhone 5-öm két nap alatt

Bosszantott egy kicsit, hogy a bejelentés napjára már mindent lehetett tudni az iPhone5-ről. Szinte szándékosan kerültem az előzetes leírásokat, mert Én szeretem a meglepetést. A megelőző pár hónap olyan volt, mintha a kisgyereknek karácsony előtt minden nap részletesen elmesélnétek, megmutatnátok, hogy mit fog kapni. Minden nap videót vetítesz róla, részletesen leírod, hogyan működik, mi a jó, mi a rossz benne, ismered már kivülről, belülről. Azután a kácsonyfa alatt próbáljon meglepődni szegény gyerek. :)
Szóval próbáltam kerülni a leírásokat, de a

Google naptár szinkronizálása iPone5-tel

Ma megjött az iPhone5-öm. :D Nem álltam, sorba, nem görcsöltem érte, a T-től hívtak és ma reggel hozták. Ha lesz időm, majd mesélek, de most nem erről akarok írni. Néha nekem is vissza kell lapoznom, amikor a "hogyan is kell csinálni", vagy a  "mit is kell beírni" kezdetű gondolataimmal találkozom. Az új iPhone-hoz be kellett állítanom a Google naptáraimat. Mivel többet is használok, engedélyeznem kellett őket a Google oldalán. Ez azonban rendesen el van dugva. Ember legyen aki rátalál. Itt a segítség: