Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iPadavan comment: Pert veszített az Apple

Németország és a Motorola per
Péntek este az Apple-lel megesett az a kellemetlenség, hogy el kellett távolítania az iPhone 3GS, iPhone 4 és iPad 3G modelljeit a weblapjáról, mert első fokon pert vesztett a Motorolával szemben.
http://www.macmagazin.hu/

iPadavan comment:
Felháborítónak tartom ezt a szabadalmi háborút. A fogyasztók pénzén meggazdagodott cégek a szabadalmi jogokon civakodnak mint az óvodások.
A mi pénzünkön fejlesztett technológiák használatának korlátozásával minket büntetnek. Jogosnak tartom, hogy egy kifejlesztett technológiát ne használjon ingyen egy másik cég, de a megegyezésnek a színfalak között kellene megtörténni a termék megjelenése előtt. Egy futó terméket visszavonni, fogyasztókat a termék használatában korlátozni a legnagyobb pimaszság és ez mélységesen felháborít. Legyen szó Motoroláról, Appleről, vagy Samsungról, teljesen mindegy.
Miért nem lehet ezt szabályozni? Miért nem lehet létrehozni egy vizsgálati rendszert ami eldönti, hogy az adott termék megfelel-e a licence feltételeknek? Amelyik termék forgalomba kerülési engedélyt kap, azt viszont utólag ne lehessen kivonni a forgalomból.
Milyen dolog ez, hogy egyik nap lehet kapni a terméket, majd másnap nem és harmad nap ismét????
Nagyon gyerek cipőben jár még ez a rendszer és tényleg úgy civakodnak, mint az óvodában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése