Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Jegyzet program iCloud használatáva: Smart Notes

A legtöbbször az derül ki, hogy a sok-sok alternatíva, a sok letölthető program, a sok csili-vili alkalmazás közül a gyári a leghasználhatóbb. A gyári Apple alkalmazások ritkán hagynak cserbe. Letisztultak, stabilak, ahogy az almás cuccoktól elvárja az ember, teszik a dolgukat. Most mégis alkalmazás után kellett néznem, mert a gyári jegyzet alkalmazás eléggé fapados. A legnagyobb problémám vele, hogy nem tudom a jegyzeteim mappákba rendezni. Ez nagyon hiányzik belőle, főleg amikor már több tucat jegyzetem van, lehet keresgélni őket.
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "


Mielőtt belekezdünk foglaljuk össze, hogy mik is az elvárásaim egy jegyzet programtól:
1. Szinkronizáljon iCloud-ban
2. Legyen univerzális, vagyis iPhone és iPad verzió egyben
3. Lehessen mappákba rendezni a jegyzeteket, akár több szinten.
4. Induljon gyorsan, mert a jegyzetelésre általában hirtelen van szükség.
5. Legyen egyszerű, áttekinthető, könnyen használható a felülete
6. Lehessen formázni benne a szöveget. Pl felsorolás, lista írás, jelölő négyzetek, szövegkiemelés, cím formázás, link beszúrás, stb
7. Lehessen képet, linket, egyéb tartalmat beszúrni szükség esetén
8. Nézzen ki egy kicsit úgy, mintha tényleg a filofaxomba írnék - adjon a dizájnra. (bár ez a legkevésbé fontos)
9. Ne kerüljön vagyonokba
Félő, hogy a fentiekben felsorolt igények egymásnak ellentmondóak lesznek, mert ha ezt mind tudja, akkor nem valószínű, hogy villám lesz a program indulása.
Hetekig bújtam az appstore-t, hogy olyat találjak amire ez mind illik. Nem találtam. :(
Mondom, hogy mi lett az eredmény és mi lett a kompromisszum.


Egy időben szívesen használtam az aNoteHD programot. Nagy tudású, szép kivitel, de van egy nagy hibája. nem tud az almás eszközeim között iClouddal szinkronizálni. Nekem nagyon bejött ez a felhős történet. Piszok gyorsan szinkronizálódnak az eszközeim, bármin is változtatok. Szóval aNote kilőve.

Előszeretettel használom a Notes Plus programot, de ez sem tud iClouddal szinronizálni és nincs is belőle iPhone verzió. Továbbá az igényeimhez képest lassan indul és túl bonyolult.

Az első kompromisszum az N+Otes program volt. Van belőle ipad és iPhone verzió is. Lehet mappákba rendezni, iCloud szinkron, csini, alap formázást is tud és INGYENES! Ha képeket akarok beszúrni, vagy egyéb kiegészítő funkciót szeretnék, akkor az alkalmazáson belül tudok vásárolni hozzá extrákat. Ez kell nekem gondoltam. Még az sem riasztott el a használatától, hogy az iPad-en minden indításnál csinál egy iCloud ellenőrzést, ami hosszú másodpercekig tart. Kellemetlen amikor valakivel beszélgetek és valamit mond amit hirtelen fel kellene jegyeznem, de várni kell, hogy elinduljon a program. A legutolsó frissítés óta viszont az iPhone-on egyáltalán nem akar elindulni. Azt írja, hogy az első iCloud szinkron akár 5 percig is eltarthat, így ha gondolom menjek el sétálni és hagyjam ott a telefonom szenvedni :)))))))) Tényleg ezt írja. Nálam egy óra szenvedés után telt be a pohár. Több napig próbálta, többször újratelepítettem, semmi. Nem indul el. Bosszankodás, homlokráncolás, anyázás, KUKA!

Kinézetre az egyik kedvencem az OneNote alkalmazás. Kár, hogy Ő csak a Microsoft felhővel hajlandó működni, ráadásul rohadt drága 14€ a teljes verzió. A kipróbálható verzióban viszont nem lehet mappákba rendezni a jegyzeteket és csak 100db-ig használható. Hiába nagyon szép, felejtős számomra.

Jött még néhány 'notes' alkalmazás, de mind használhatatlan volt. Már az ára sem érdekelt, csak találjak olyat ami megfelel. A legtöbb nem szinkronizál iCloud-on, vagy olyan ronda mint a bűn, vagy nincs belőle iPhone verzió, vagy nem lehet mappákba rendezni, úgyhogy pfffff.... kaki a köbön.

Néhány napja akadtam rá arra a programra mit kompromisszumokkal végül használatba vettem. Fapados mint a gyári jegyzet program és nem is olyan szép, de leírom, hogy miért választottam.
Ez a Smart Notes.
1. Nagyon gyorsan indul
2. Van belőle iPhone, iPad és asztali gépes verzió is (OSX) !!!!
3. Lehet mappákba rendezni (Ő kategóriáknak nevezi)
4. iCloddal szinkronizál
5. A szinkronizáláshoz nem kell sync gombot nyomkodni, nem kell semmi extra beállítás, és gyorsan simán teszi a dolgát
6. Folyamatos fejlesztés alatt áll, vagyis új funkciók várhatók a készítőitől
7. Olcsó: 263 Ft-ot fizettem érte
8. iPhone 5-re is optimalizált méretű
Egyenlőre ennyi.
A legjobban a szöveg formázás hiányzik és lehetne szebb a kinézete, de használhatóság szempontjából veri az eddigi összeset. Így ezek alapján egyenlőre ezt használom.
Nem gondoltam, hogy egy egyszerű jegyzet program ilyen kihívás elé állít.

Te mit használsz? Van jobb ötleted (ami eleget tesz a felsorolt igényeknek)?

2 megjegyzés:

Szabó Tamás írta...

Ez az alkalmazás nagyban hasonlít arra, amit én használok, igaz az egy todo list app, de tényleg pont ilyen a használata :)
Az a neve, hogy "getodo". Ingyenes. Gyors. Van webes elérés is, ezzel indításkor szinkronizál magától gyorsan. iPad verziót is ír, de ezt még nem teszteltem. Lehet kategóriákat csinálni.
Mint mondtam ez egy todo app, érdemes kipróbálni.

Névtelen írta...

todo?? Kezdünk elfelejteni magyarul...

Megjegyzés küldése