Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Hozzám nőtt az iPad-em.

A minap azon kaptam magam, hogy nem használom az iPhone-om. Nagyon ritka, hogy úgy megyek el otthonról, hogy nincs nálam az iPad. Gondolkodnom kell, hogy mikor volt ilyen.... Ja igen. Ma moziban voltunk és megnéztük a Man In Black 3-at (nagggyon jó a film). Ide nem vittem magammal iPad-et, de nem is kellett semmire a telefon sem. A lényeg, hogy legtöbbször, ha megyek valahová, viszem magammal a pénztárcámat, benne az irataimmal, a bicskámat ( egy férfi embernél mindig legyen svájci bicska), papírzsebkendőt, mentolos cukrot, kulccsomót, és iPad-et. Kikerült a táskából a noteszem, és szigorúbtartozékká vált az iPad.

Már nem nyomkodom az iPhone-t, csak ha telefonálni akarok. Összeállítottam egy 10-es listát, hogy mire használom a legtöbbet.

  1. Levelek olvasása, írása (gyári levelezőben több Gmail exchange beállítva)
  2. Facebook (Safariban)
  3. Webböngészés, olvasás (hírpotálok, rss hírek, stb)
  4. Jegyzetelés (aNote)
  5. Naptár (gyári naptár Google naptárral szinkronizálva)
  6. Angol-Magyar szótás (Eng-Hun)
  7. Jelszavak, hozzáférések tárolása (pwSafe)
  8. Kommunikáció (IM+Pro, Skype)
  9. Numbers (excel fájljaimhoz)
  10. Szótárprogram nyelvtanuláshoz (iVocabulary)
Ezeken kívül még egy csomó mindenre használom, de ezek már nem fértek bele az első 10-be: YouTube, filmnézés, térkép böngészés, blogírás, kézi jegyzetelés, OTP program, fotó nézegetés, fotó szerkesztés, távoli gép elérés, játék, zene hallgatás, számológép...stb

 

Már az is megfordult a fejemben, hogy semmi szükségem az iPhone-ra, de ez hülyeség. Azzal szinkronizálom a kontaktjaimat, azzal fényképezek, abban van GPS, és abban van mobilnet, is. Vehetnék GPS-es, 3G-s iPad-et is, de így a tuti, hogy ha mégsincs nálam az iPad, akkor is biztonságot nyújt a telefonban az internet. Két mobilnetes előfizetést pedig nem akarok fizetni. Ezért marad minden a régiben, csak éppen a telefont nem nyomkodom már annyit.

 

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Szeretném kiváltani az asztali Mac-em,de ha jön a tábla mellé egy pro,egyből ott egy kontra is :( Pedig tényleg rajta vagyok és ebben sokat segítesz :)

iPadavan írta...

Asztali Mac-et nem fogsz tudni kiváltani iPad-del, csak akkor, ha semmi mást nem csináltál rajta, mint internetezés, email-ezés, fotók nézegetése.
Ha már komolyabb munkát is végeztél vele, pl videó vágás, komolyabb dokumentumok készítése, photoshop, tervezés, programozás, adatbázis kezelés, cd-dvd írás, speciális munkák, stb, akkor kelleni fog egy laptop, vagy hiányozni fog az asztali Mac. ,ár csak azért s, mert kelleni fog az iTunes (bár nem feltétlen szükséges).

Unknown írta...

...és a sok alkalmazástól (vagy mástól) nem lassúlt be vagy nem akad?

iPadavan írta...

Nem lassul be, nem akad. Persze a memóriában csücsülő programokat néha ki kell kapcsolni. Nyomd meg kétszer gyorsan egymás után a home gombot és az alsó csíkban megjelennek a háttérben figyelő appok. Tartsd rajta egyiken az újjad és ki fogod tudni kapcsolgatni őket.
Be lehet szerezni az appstore-ból egy memória pucoló programot is ami felszabadítja a lekötött memóriát és nem lesz gond.

Megjegyzés küldése