Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Kiváltható-e a laptop az iPad-del

Zsolt kérdezte a "Mire jó az iPad" bejegyzésemnél, hogy kiváltható-e a laptop?

Engem az érdekelne, mennyire váltható ki a laptop az irodai munkákban? Hosszabb doc-ok, excel-ek, ppt-k készítése, szerkesztése, változáskövetés?

Zsolt

A gyors válaszom, hogy nem. 100%-osan nem, de ez a legfőképp attól függ, hogy mire és hogyan akarod használni. El tudsz készíteni egy hosszabb .doc vagy .xls fájlt, de kényelmetlenebb, mint a laptopon. A kényelmetlenségért viszont bőven kárpótol a hordozhatóság és az azonnali rendelkezésre állás amint a honom alól kikapom a készüléket és már működik is. Az elkészített dokumentumot, bárhol, bármikor megnyitom, beleszerkesztek, elmentem, és az irodába beérve már a friss verzió van a gépemen. Így dolgozol a felhőben. Az iPad-en szerkesztesz és a készülék a szerkesztett dokumentumot szinkronizálja a felhőben tárolttal. Így mindig, mindethol a legfrissebb verziót éred el.

Utazás közben, ha szűk, kényelmetlen körülmények közt kell dolgoznod, akkor kényelmesebb iPad, de irodába, tartós használatra, nagyobb munkák elkészítésére nem ajánlom. Kellő ismerettel és a megfelelő alkalmazásokkal szinte minden megoldható vele ami a laptoppal, de kompromisszumokkal számolni kell. Ez azt jelenti, hogy egy munkafolyamat esetleg több alkalmazást, vagy körülményesebb kezelést igényel, mint a laptopon, ahol azért konfortosabb dolgozni. Ez nem jelenti azt, hogy nagyobb dokumentumok, bemutató anyagok, vagy táblázatok ne lennének elkészíthetők, de ettől, hogy az asztali gépet, vagy az asztali gépként használt laptopot kiváltsa, nem merném állítani.

Az iPad egy olyan - elsősorban tartalom fogyasztásra - kitalált eszköz, amivel a dokumentumaink, bárhol bármikor a rendelkezésünkre állnak, sőt, akár szerkeszthetők, módosíthatók. A dokumentumokat létre is tudjuk hozni, nagyobb méretű anyagokkal is tudunk dolgozni, de ezeket a nyagobb anyagokat jobb az irodai gépen elkészíteni.

Ha fontos a mobilitás, a teljeskörű funkcionalitás és a komfort, akkor javaslom iPad helyett az ultrabook gépeket. Ezek teljes képernyővel, teljes billentyűzettel szerelt gépek egyben biztosítják az iPad hordozhatósógágát és a laptop kényelmét és teljességét. Egy ssd-vel szerelt ultrabook mind sebességben, mind akkumulátor időben közelíthet az iPad-hez. Olyan vékony, és olyan könnyű, mint egy vastagabb magazin, asztali operációs rendszer fut rajta, vagyis a meglévő, megszokott szoftvereinket használhatjuk.

Az iPad, ha nagyon megerőszakolom, akkor leválthat egy irodai gépet, de nem erre lett kitalálva, és nem is erre való. Az iPad a mobilitást nyújtja a legkisebb kompromisszumokkal, de nem ugyan az, mint egy asztali gépen dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése