Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

BananaOS és a saját gyártású táblagépem :)

Az iPad-en kívül szinte minden táblagép megjelenése bukta. Bárki, bármivel is jött ki, nem tudott elérni átütő sikereket. Most olvasom, hogy a HP táblagépét felvásárló nagyker üzletláncok szeretnék visszaadni a készletet, mert a kutyának sem kell.
Azon gondolkodtam, hogy Én hogyan vinnék sikerre egy táblagépet, ha lenne néhány milliárdom a fejlesztésre, a marketingre és a menedzselésére.

1. Szerintem az alma megrágott csont, ill gyümölcs, a banán pedig amúgy is sokkal erotikusabb. Egy félig szopott banán lenne a gép hátulján, de nem középen, mert a végén még beperel az almás cég. Mondjuk a jobb felső sarokban.

2. Nem lenne rajta operációs rendszer, így mindenki azt tenne rá amit akarna, vagy amit tudna. Linuxot, win98-at, osx-et, vagy dos-t, androidot, WebOs-t, vagy akármit. Persze lenne egy saját op rendszerem is, amit nyilt forráskódban, közösségi szinten lehetne fejleszteni, mint pl a Joomla cms rendszert. BananaOS :) Ezt is lehetne választani hozzá. Letöltöd, felteszed, működik, buherálod, frissíted, stb.

3. Lenne rajta usb, gsm kártya hely, kártyaolvasó, hdmi port, előlapi, hátlapi kamera az utóbbi optikai zoom-mal...stb, szóval minden olyan cuccot bele lehetne tenni ami ma már fillérekért elérhető. Minden készüléken kompromisszumra vagyunk kényszerítve, hogy a gyártók be tudják tartani az értékesítésben a technikai fejlődési láncot.

4. Szerintem hülyeség a vastagság és súly verseny. Minél laposabb, minél könnyebb ez a fontos? Egy szart. Izom táblát akarok, kompromisszumok nélkül. Ha ez néhány milliméterrel vastagabbat, pár dekával többet jelent, hát na és? Akkora lapot akarok, mint a laptopom. Egyszerűen az volna a zsír, ha a laptopomról lekapnám a képernyőt és azt tapiznám.
Tárkapacítással nem spórolnék, de lehetőség lenne külső mobil winyó, vagy usb-s, ill. Bluetooth-os egér, vagy billenytyűzet csatlakoztatására is.
Egy táblát úgysem akarok a mellényzsebemben hordani. Simán elfér a táskámban az iratok között. Néhány milli ide, vagy oda, tök mindegy. A súly sem számít annyira, mint ahogy írják: így fogtam, meg úgy fogtam, 3 dekával több volt és kényelmetlen volt kézben tartani, stb. Az iPad-et tokban tartom. Valahova mindig letámasztom. ha fekszem a hasamra, ha ülök a combomra, ha asztalnál ülök, akkor az asztalra fektetem, stb. Nem is tudom, hogy egyáltalán szoktam-e a levegőben tartani. Szerintem nem.

5. Lehet, minden gyártónak el kellene gondolkoznia az áron. Ezeken az eszközökön nem fognak meggazdagodni, mert az apple konszernnek óriási előnye van. Olyan mennyiségben rendelik be minden beszállítójuktól az alapanyagot és az alkatrészeket, hogy azok kénytelenek teljesen lenyomni az áraikat, ha ők is szeretnének egy harapást. Itt labdába csak úgy lehet rúgni, ha minőségi terméket készítünk és a gyártási árából levonjuk a reklámra szánt költséget. Olcsóbban adjuk mint amennyibe kerül. Bukunk rajta? Az első időben igen, de a kérdés az, hogyan lehetne piaci részesedést szerezni, felvenni a versenyt egy apple termékkel. Ha olyan eszközt hozunk ki ami kompromisszummentes és kb egy számjeggyel kevesebbe kerül, akkor lehet.

Persze, tudom, ez mind csak utópia, de egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi szar táblát hoznak ki és komolyan gondolják, hogy ezeket lehet mindennapos használatra üzemszerűen lehet használni.
Az iPad-et lehet. Nem akad, nem fagy, nem melegszik, nem hangos, nem merül le egy óra használat után, egyszerűen csak működik mindig, mindenhol.

Mielőtt megvettem és is körbenéztem a piacon. Már nem is emlékszem kinek a gépe volt, de win7 futott rajta. Futott? Döcögött, akadt, fagyott, bénázott. A gombokat csak harmadik, negyedik próbálkozásra lehetett megnyomni, stb. Ezt komolyan gondolták a fejlesztők, hogy egy ilyen géppel ki lehet jönni? Ehhez hasonló példákkal még rengeteggel lehet találkozni. Szétesik, megbízhatatlan, suta, felszereltség nélküli, erőtlen. Kinek kell? Szerintük eladható. Olyan minha az egész IT szektorban csak Apple-nél és a Google-nél dolgoznának értelmes emberek. Mi történt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése