Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iPhone, iPad oktatás, tanácsadás


Mire jó az iPad című írásomban már részleteztem, hogy a legnagyobb erénye az üzemidő, a mobilitás és a felhasználói élmény. A technika hirtelen fejlődése eredményezi, hogy az asztali számítógépünk beköltözik a telefonunkba, a mellényzsebünkbe, a táskánk rekeszébe az irataink közé. Bárhol és bármikor azonnal működik.
Bármikor használható, ha tudjuk hogy kell használni, milyen programmal mit tudunk csinálni. Mi mire jó, egy-egy speciális feladatot hogy tudunk vele a legegyszerűbben megvalósítani. A kérdés azonban az, hogy tudjuk e ezeket amikor megveszünk egy ilyen eszközt. Tudja-e a felhasználó a vásárlást követően iTunes-on keresztül aktiválni és rendszeresen frissíteni (ez változni fog az új iOS-hez nem kell majd iTunes az aktiváláshoz és a frissítéshez).
Tudja-e a kezdő felhasználó, hogy milyen programot, milyen beállítás kell használnia és hogyan érdemes, hogyan tudja a legjobban a saját szolgálatába állítani ezt az eszközt.
Persze erre vannak a megszámlálhatatlan blogok és különböző internetes site-ok, de sokszor ezek között is elég nehéz az eligazodás.

Tételezzünk fel egy üzletembert akinek a minden napjai sűrű beosztásában nem jut idő ipad-es cikkek olvasgatására, programok böngészésére. 
Tételezzünk fel egy nagymamát aki most kapott egy iPad-et az unokáitól. Ő sem fog iPad-es oldalalkat böngészni. Fiai, unokái pedig vagy értenek hozzá, vagy csak ott áll majd a tábla a kredencen és sosem lesz kihasználva.
Tételezzünk fel egy huszonéves női versenyzőt akinek nem erőssége az informatika. Ő is szeretné profi módon használni, de sosem fog eligazodni az alkalmazások tengerében. Mit tehet? Kitől kérdezhet, ki az aki az ő tudásszintjén is el tudja neki magyarázni és önálló, teljes értékű felhasználóvá tudja képezni? Szükség van egyáltalán a képzésre? Szerintem, szerintünk IGEN!

Ma olvastam egy blogot, miszerint a csecsemők már kütyükkel a kezükben születnek. Majdnem igaz, hogy vannak ilyenek. De sokan vannak akik vagy nevelésük, vagy anyagi lehetőségük miatt nehezebben jutnak hozzá a számítástechnikai eszközökhöz. Az új technikai vívmányok hiába egyszerűsítik a rendszereket, ezeket sem fogja senki kiszopni az újjából. 
Sokaknak még a hagyományos mobiltelefonok beállítása is problémát jelent. Mit fognak ők kezdeni ezekkel az eszközökkel, ha beköltözik egy komplett operációs rendszer a telefonjukba? Mit fognak a fent felsoroltak kezdeni vele, ha kivesszük a kezükből a telefonkönyvet, a fali naptárat, és a filofaxot és helyette a kezükbe nyomunk egy iPad-et?
Mutassuk meg nekik, tanítsuk meg, hogyan, mire és mivel lehet használni. Hogy kell kezelni, hogy működik a mindennapokban, hogy tudja kielégíteni az Ő igényeiket. A legegyszerűbb fénykép nézegetéstől a bonyolult vállalat irányítási rendszerekig. Kinek mire van szüksége.

Beírtam a keresőbe, hogy iPhone, iPad oktatás és minden oldalon amit találtam alkalmazás programozást akartak nekem oktatni. Nincs aki felhasználást oktat? Aki nem leírja, levideózza, feltölti, hanem hús vér emberként elmeséli, beállítja, megmutatja, megtanítja? Most már van. Ha valakinek problémája, kérdése van, vagy ismereteit szeretné bővíteni és nem akar weboldalakat böngészni, annak itt vagyunk, lehet érdeklődni: www.tabladoki.com
Kíváncsian leszek, hogy lesz-e erre valós igény és lehet-e ez akár bevételi forrás is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése