Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Hangszóróval mindenhol!

A minap volt szükségem plusz hangerőre az iPad-emnél, mert hiába elég általában a saját hangszórója, egy erősebb háttérzaj esetén már elveszik a hang és élvezhetetlen lesz a videó. Nos ez történt velem is, és erős gondolkodásba estem, mert most egy hangfalszettet áttelepíteni egy másik szobából, ráadásul az asztal, ahol a videót szerettem volna megmutatni, a nappali közepén van, három méterre a legközelebbi konnektortól, szóval még egy hosszabbítót is kitelepíteni valahonnan...

"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
Eszembe jutott, hogy van egy elemes hangszóróm, igazi kínai, anno valamilyen termékhez ajándékba adták (hosszas keresés után ráakadtam a neten, 3000 forintért vesztegetik). Csakhogy az elemek le voltak merülve, tölteni meg nem volt időm, viszont a készülék egy USB kábel segítségével áramot is tud felvenni. És itt jött be a képbe a Camera Connection Kit (nem eredeti, kínai gyártmány kemény 700 forintért szállítással), aminek van USB csatlakozója. Összekötöttem a hangfalat és az iPad-et USB-n, bedugtam a 3,5-es jack kábelt az iPad-be és bekapcsoltam. Az elején féltem, hogy az iPad nem fog elég áramot leadni a csatlakozón, de mikor felvillant a kék bekapcsolást jelző led a hangszórón, megnyugodtam. Elindítottam a filmet, és működött!!
Így néz ki az egész: (nem túl elegáns a két kábellel, de megteszi)


A hangszóró egész kellemes hangokat ad ki magából, körübelül közepes hangerőn is használhatóbb az iPad sajátjánál, méretéhez képest pedig a maximum hangereje brutális, persze ilyenkor a torzítás is megnő, de nem vészes. Hogy az akksit mennyire szívja le, azt nem tudom megmondani, a 4 db 750 mAh-s AAA akkumulátor egy hétig vígan elvitte, szóval a fogyasztása nem túl magas, így az iPad-et se terheli meg.
Utazáshoz tökéletes, ha nem akarunk hangfalszettet vinni magunkkal, a kb 9 x 5 x 5 cm-es mérete és könnyű súlya miatt egyszerűen hordozható, valamint iPad mellett saját energiaforrást se igényel.

Rodosto



2 megjegyzés:

alba95 írta...

Camera kitet honnan rendelted?

rodosto írta...

eBay-en :

http://www.ebay.com/itm/2-in1-5in1-USB-Kamera-Camera-Connection-Kit-Card-Reader-SD-SDHC-Adapter-iPad-2-3-/280915539495?pt=LH_DefaultDomain_2&var=&hash=item4167def627

A szállítás ingyenes, és kb 2-3 hét. PayPal-lal lehet fizetni, ahol az egyenlegünkre már át is lehet utalni, majd online fizetni a mai naptól kezdve :)

Megjegyzés küldése