Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Hozzuk vissza a Google térképét!

Ez a kijelentés sajnos így nem teljesen igaz, mert a Google Earth-öt töltöttem le az iPad-re, ami nem tudja minden trükkjét a Google Maps-nek, de legalább a térkép és az adatbázisa megvan, és mint ahogy korábban ígértem, most leírom, hogyan lehetséges ez.
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
Mivel a Google alkalmazása érthetetlen módon területi korlátozások miatt nem érhető el Magyarországon, ezért az egész alapja egy olyan Apple fiók készítése, aminél a területi beállításoknál az USA-t adjuk meg. A probléma csak az, hogyha fogjuk magunkat, és az "iTunes és App Store" beállításoknál új Apple ID-t akarunk létrehozni, akkor a továbbiakban kérni fogja valamilyen államokbeli bankkártyánk adatait (amivel ha jól sejtem, nem sokan rendelkeznek itt magyarországon).
De, egy kis trükkel meg lehet kerülni a problémát. Jelentkezzünk ki a magyar Apple ID-ből és nyissuk meg az App Store-t. Itt az első ingyenes alkalmazásra bökjünk rá és mikor telepítenénk, kéri az Apple ID-nket. Itt válasszuk az "Új Apple ID létrehozása" opciót, majd töltsük ki az adatokat. Az első felugró ablaknál a 'Store' feliratú mezőre lépve válasszuk ki a 'United States'-t, majd nyomjuk meg a next gombot. Fogadjuk el a felhasználási feltételeket, majd lépjünk tovább. Utána biztonsági kérdéseket fog kérni, illetve e-mail címet.
Új Apple ID létrehozása
Fontos, hogy legalább az email cím érvényes legyen, hiszen erre fogják küldeni a megerősítő emailt. Ha továbblépünk, akkor a "Billing Information" oldalnál már láthatjuk azt az opciót, amit eddig elrejtettek; a kártyánál egyszerűen válasszuk ki a "None" lehetőséget.
Végre van lehetőség arra, hogy ne adjunk meg kártyát
Billing Adress esetén, pedig meg kell adni az amerikai lakóhelyünket. Nos, ezt mindenkire rábízom, hogyan oldja meg, ha van amerikai ismerős, akkor megkérni, hogy az ő címét használhassuk, ha nincs, akkor a google térképén kiválasztunk egy címet... gyakorlati jelentősége nincs, hiszen ezzel a felhasználóval nem a fizetős appokat vesszük meg, így nem is fognak számlázni. Ha mindent kitöltöttünk, akkor lépjünk tovább és ha befejeztünk, akkor azonnal élvezhetjük az "Amerikai Szabadságot"! (De csodát és temérdek ingyen alkalmazást ne várjon senki, a két Store majdnem megegyezik, csak kicsi eltérés van).

Google Earth


Annak ellenére, hogy a Google Earth nem mindentudó, ha együtt használjuk az Apple térképével, akkor a kettő elég jó végeredményt hoz ki. Ugyanis, először töltsük le az amerikai felhasználónkkal a keresőcég alkalmazását. Utána a bal felső sarokban a layers fül alatt amit szeretnénk, hogy  mutasson a térképen (óceán, 3D épület, stb.), azt beállíthatjuk. Később pedig például, ha keresünk egy pizzeriát, ami nincs rajta az Apple térképén, egyszerűen rákereshetünk a Google alkalmazásában, mikor pedig az kiadja a címet, kimásoljuk, majd bemásoljuk az Apple térképalkalmazásába. Végezetül az utóbbi, ha már megvan a cím, tud útvonalat tervezni, vagy navigálni.
Olyan mint a számítógépen
Most persze megkérdezhetitek, hogy miért kell ehhez ennyi mindent megcsinálni, hiszen ott van a böngészőben használható(?) google maps. Nos (lehet hogy csak nálam) de az úgy szaggat mint állat a harmadik generációs iPad-en, néha kilép, meg a műholdképek betöltése se olyan folyamatos, mint az Earth esetében. És ha az ember megszokja már egyszer a folyamatos működést...  Mivel az új térkép műholdképei elég részletszegények kishazánkban (hogy finoman fejezzem ki magam), így remélem, most legalább azokon segíthettem, akik szeretik a folyamatos működést, és hiányolják a nagyobb helyszínadatbázist és műhöldképeket az új maps-ből.
Ha tetszett, oszd meg a cikket, hogy más iPad használók is tudhassanak erről a lehetőségről!

rodosto




3 megjegyzés:

Móka Miklós írta...

Végig csináltam szóról-szóra az USA acc. létrehozását. Amikor a végén a "Create.." gombra kattintottam, kiírta, hogy lépjek kapcsolatba a supporttal a végelegesítés miatt. Lehet, valamit léptek, hogy ne lehessen orv-accountokat létrehozni?

rodosto írta...

Ha kiválasztottad a címet, akkor nem az Apple központját választottad? ;)
De minden esetre azt tudom javasolni, hogy a Google térképe alapján keress ki egy másik házat mondjuk Dallas külvárosában és kérd le a címét. Telefonnál meg 666-al kezdődőt adj meg, olyanok úgy sem léteznek.
Visszaigazoló emailt nem kaptál?

Más ötletem hirtelen nincs, 2 hete még működött rendesen, nem hinném, hogy minden új fiók létrehozását ellenőrizteti a support-tal, arra még az Apple se lenne képes.

Móka Miklós írta...

Köszi a tippet, megpróbálom. Majd visszajelzek.

Megjegyzés küldése