Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Filmnézés ágyban fekve :)

A kép csak illusztráció. Nem Én vagyok rajta, de nem is a Feleségem, mivel nekünk nincs ilyen kék hálóruhánk.
A feleségem reggelente kicsit korábban kel mint Én (néhány órával). Azt állítja, hogy két típusú ember létezik. Az egyik a pacsirta, aki korán kel és korán fekszik, a másik a bagoly, aki késő éjszakába bökdösi a tábláját és reggel képtelen felébredni. Gondolom kitalálod, hogy melyik vagyok.
Amikor este lefekszik az ágyba, bedugom a TV-be a hosszabbítót, abba fülhallgatót és jöhetnek a filmek. Van egy kis multimedia playerem amibe beleinstalláltam egy 300-as winyót, erre teszem fel az új filmeket, de nem mindig kerül sor ennek a frissítésére. Az új filmjeim ott figyelnek a gépemen. Ilyenkor egyszerűen az ölembe veszem a laptopot és szenvedek vele. A paplanomon beforr a gép, mindig útban van a táp zsinór, beindul a ventilátor, hangos, meleg, nehéz, kényelmetlen.
Itt a megoldás!

Air Video app
Az alkalmazás beszerezhető az appstore-ból, ha jól emlékszem fizetős, de bőven megéri azt a néhány eurót!
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
Letöltöd hozzá a honlapjukról / http://www.inmethod.com /a szerver programot. Nem kell megijedni tőle, hogy szerver, szinte alig kell valamit beállítani rajta.
Windows és Mac gépeken is működik. Letöltöd, telepíted az asztali gépre, vagy laptopra. Beállítod rajta a megosztani kívánt mappákat. Ezek azok amikben a filmek vannak. Jelszót is lehet adni a hozzáféréshez, hogy illetéktelenek ne dézsmálják meg a mozitárat.
Ezek után már csak egy működő Wifi, vagy internet kapcsolat kell és az iPad alkalmazás már fel is csatlakozott a megosztott mappákra. A kiválasztott filmeket azonnal lehet nézni a táblagépen. Ha interneten nézzük, akkor nem árt a jó vastag sávszélesség, mert a videót reptében konvertálja a szerver program. Ez némi minőségromlással jár, de ha a suliban, vagy a munkahelyeden akarod nézni a videóid, akkor kompromisszumot kell kötnöd. Otthoni hálózaton tökéletes minőségben élvezhető a kép.
Szinte bármilyen videó formátummal megbirkózik és kezeli a feliratos filmeket is.
Felejtsd el a régi rendszert amikor konvertáltad, majd másolgattad a filmeket az iPad-re, vagy az iPhone-ra.
Ja igen, erről jut eszembe iPhone-on is működik.
A program szerintem azoknak lehet igazán hasznos akik hagyományos asztali géppel rendelkeznek és azt elég nehéz ágyba cipelni.
Fekszem az ágyban és a mellkasomon az iPad, fülemben a fülhallgató. Ilyen távolságból nem kicsi a képernyő, nem zúg, nem búg, nem melegít, nem nehéz, szóval élmény. És nem kell teletömni az iPad-et filmekkel. Megússzuk a másolási időt, nincs tárkapacitás probléma.
Természetesen a filmet teljes képernyőn lehet nézni. Bal oldalon található az aktuális mappa  tartalma.


Az Air Video server programja (az Én beállításaim szerint) automatikusan elindul a gépemmel. Processzort nem használ, ha nem működik, csak a memóriából foglal le annyit ami tárolja, hogy melyik filmet meddig néztem meg. Ugyanis emlékszik rá, hogy hol tartottam és ha újból indítom a filmet, akkor ott folytatja ahol abbahagytam.
A laptop azóta az íróasztalon pihen. Lehajtott fedéllel, csendben teszi a dolgát. Néha film közben beindul a ventilátora, de az senkit nem zavar a szoba másik végében.
Ha vége a filmnek, akkor a TeamViewer alkalmazással, távolról irányítva (az ágyból) állítom le a gépet (erről majd máskor bővebben írok).

Vigyázat! Nem szabad összekeverni a lustaságot a technikai eszközök és szoftverek hatékony kihasználásával, alkalmazásával! :D

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát ez kurvajó program..... :)

Móka Miklós írta...

Kár, hogy kell hozzá kliens program, és működtetni kell a PC-t.

Megjegyzés küldése