Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

UPad az új kedvenc


Kézírásos jegyzetelésre elengedhetetlen egy alkalmazás és elengedhetetlen egy érintő toll. Tollból nem érdemes olcsó gagyit rendelni a Vaterán 300Ft-ért. Én kipróbáltam. Tapadt, maszatolt, majdnem összekarcoltam a képernyőt vele. Egy néhány ezer forintos tollal gyönyörűen lehet írni, rajzolni. Siklik a képernyőn, kézre áll, nem kell billentyűt keresgélni, lehet kézzel írni, rajzolni, kiemelni, színezni. stb.
Ha már van jó tollunk, akkor egy jó alkalmazás is kell hozzá. Rengeteg ingyenes jegyzettömböt kínál az appstore, de ami tényleg szépen működik és szolgáltatásaiban is jót kínál, az fizetős. Én ilyenekből is kipróbáltam már párat, úgyhogy bátran merem ajánlani az alábbi programot.
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
A UPAD 2.0 verziója tényleg kiforrott, szép kivitelű. Egyszerű kezelőfelület, ami minden olyan szolgáltatást tartalmaz amire szükségünk lehet. A legjobb funkció amire kevés jegyzetprogram képes, hogy PDF fájlokat beimportálva hozzá írhatunk, kiemelhetünk benne részeket, rajzolhatunk bele és a végén pdf-ben tovább exportálhatjuk, email-ezhetjük, nyomtathatjuk, de a szokásos Dropbox, vagy Google Docs tárhelyünkre is feltölthetjük. Jegyzetünkbe fényképet illeszthetünk, amit kedvünk szerint forgathatunk, méretezhetünk. Úgy néz ki, mintha egy füzetbe ragasztottuk volna a képet. Varázslatos és nagyon jól néz ki.
A jegyzetet, vagy az elkészített pdf fájlt egy gombnyomással tehetjük külső képernyőre. Ha tanár lennék biztosan ezt használnám, bár így is ez a mostani kedvencem a jegyzetprogramok között.

4 megjegyzés:

Vervili írta...

Felkeltetted az érdeklődésemet a progi iránt az írásoddal, feltétlenül kipróbálom. Köszönöm szépen.

IPadavan írta...

Szívesen. Örülök, hogy tetszik. Majd írd meg a tapasztalataid!

Tompici írta...

Új iPad tulajdonosként érdeklődve olvastam az oldalon megjelent cikkeket. Sok hasznos információt kaptam, köszönet érte. Ez a program az egyik a sok közül amit elsők között telepítettem. Nap mint nap használom és nekem nagyon bejött. Érdemes letölteni és használni.
A videóban látható tollat is megvettem, próbálgatva miként is lehet jegyzetelni. Első tapasztalatok: megszokást igényel a toll használata, de még így sem a legjobb jegyzetelésre. Túl vastag a gumírozott vége. Nem állítom, hogy nem lehet vele írni, de egy vékonyabb végű tollal bizonyára könnyebb lenne. Egyébként kiváló minőségű a cucc, a gyerek nagyon szépen tud vele rajzolni, arra tökéletes.

Móka Miklós írta...

Tényleg... miért ilyen bumfordi a stylus kialakítása?

Megjegyzés küldése