Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Fotóadatfolyam használata, fotó törlése

Nagyszerű találmány, kár hogy itt is félmunkát végeztek. Ezt így kell csinálni. Ha mindent tudna, akkor nem várnánk az iOS 5.1 -et. A használatával újabb és újabb igényeket generálnak.
A telefonon és az iPad-en (vagy másnál a macbook-on) legyen bekapcsolva a fotó adatfolyam. A telefonomon készítek egy képet, ami rögtön megy fel a felhőbe és már töltődik is le a táblára. Az tetszik, hogy csak wifin működik, így a mobil előfizetésem nem zabálja le a folyamatos töltögetéssel.

Amiért az első pár perc után kikapcsoltam a funkciót, hogy nem lehet a képeket törölni (vagy mégis?). Számtalanszor előfordul, hogy olyan képet készítek amit még véletlenül sem akarok megtartani. Vagy mert csak baromkodásból készült, vagy mert annyira rosszul sikerült. Nos, ezek a képek a bekapcsolt fotóadatfolyamnál 30 napig ott fognak figyelni az iPad-en. Utána automatikusan törlődnek. Hiába törlöm a telefonomról, ami a felhőbe felkerült, az ott is marad. Jó lenne, ha legalább webes felületen lehetne ezt szerkeszteni.

Három megoldást tudok javasolni annak elkerülésére, hogy a házibuliban félrészeg állapotban poénból elcsattant disznó képeket 30 napig tárolja az iCloud.

1. Fotózás előtt kapcsold ki az iPhone-ban a fotóadatfolyam funkciót!
Beállítások > iClod > Fotóadatfolyam Ki
Sajnos ennek nagy hátránya, hogy az így készült képek közül amiket megtartanék nem tudom utólag feltölteni az iCloud-ra

"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "

2. Fotózás előtt kapcsold ki a Wifi-t. Mivel a fotó adatfolyam csak wifin szinkronizál, így a fotózás után kitörölheted a felesleges képeket és amiket megtartasz azok a Wifi kapcsolat létrejötte után automatikusan feltöltődnek.

3. Fotóadatfolyam teljes törlése. Ehhez a webes felületre kell menni. www.icloud.com.
Az Apple ID-vel be tudsz lépni. A jobb felső sarokban kattints a nevedre! A megjelenő ablakban válaszd az "Advanced" menüpontot!
A "Reset Photo Stream" gomb megnyomásával törlöd az iCloud fotó tartalmát.
Vigyázz! Az iPad-re, vagy más eszközödre beállított és már letöltődött képek nem fognak törlődni, csak ha kikapcsolod a beállításokban a fotóadatfolyam funkciót. Ha ez után visszakapcsolod, akkor nem jönnek le újból a képek, mivel resetelve lett a fotóadatfolyam szinkron tár.

iPadavan szubjektív:
Én a 2. verziót ajánlom. Egy-egy esemény fotózása után szelektálom a képeket és csak úgy engedem a telefonom Wifire. Az adatfolyamban utána már csak azok a képek jönnek le amikre szükségem van. Innen mentem azokat amik tényleg jól sikerültek, majd webes felületen nyomok egy resetet.

Remélem tudtam segíteni. Ha igen, akkor légyszi tedd ki a linkem a Facebookodra! Köszi!


3 megjegyzés:

Tamás írta...

Ez magyon jo kis osszefoglalo koszi szepen

Névtelen írta...

Szia! A feltöltött képeket Macen lehet látni valami programmal, vagy csak webes felületen? Kösz!

Névtelen írta...

Megtaláltam 5 perce az iPhotoban, eddig nem volt ott, pedig kerestem! Tárgytalan a kérdés! :)

Megjegyzés küldése