Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Őszi szünet iPad-del

Jövő héten Őszi szünet az iskolákban. Felkerekedik a család és néhány napra lelépünk. Anno ilyenkor cipeltem magammal a laptopot, de ma már mindent meg tudok oldani az iPad-del amire szükség lehet. Egy táskával kevesebbet kell cipenlni és olyankor is használni lehet amikor a laptopot lehetetlen lenne elővenni. Nézzük mik is ezek.
- Utazás közben olvasásra, térkép böngészésre, esetleg film nézésre
- Fürdőben elnyúlok egy nyugágyban és a magazinokat lapozgatom
- Esténként családi filmnézés, vagy társasjáték (Bár a filmnézéshez egy kicsit kicsi lesz a képernyő, de hát ez az együttlét egyik varázsa.
- Városnézésen, múzeum látogatáskor információk garmada, tárlatvezetés :)
Ilyenkor már előre készítem magam az utazásra, még, ha oly rövid is lesz az.

Amikre szükség lesz a táblán:

- Magazinok az olvasáshoz - ezek letöltéséről már írtam néhány bejegyzéssel ezelőttről
- Filmek - Össze kell válogatnom azokat ami az egész családot érdekelheti és rámásolni Őket a gépre. Minden filmnél meg kell nézni, hogy ha nem szinkronos, akkor működik-e a felirat. Filmnézéshez az AVPlayerHD-t használom, így nem kell konvertálgatni előtte.
- Internet - Ahová megyünk, ott elvileg van wifi, de nem tudom, hogy milyen, de az fix, hogy az iPhone-omon van mobilnet és azt meg tudom osztani az iPad-del. Kelleni fog a háló, hogy néha ránézzek a cégem Google Adwords kampányára, ill. ha valamelyik honlapunkon állítani kell valamit, akkor sürgős esetben tudok vele dolgozni.
- OffMaps-ra le kell tölteni a térképet ahová utazunk, hogy internet nélkül is lehessen használni. ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy nem 3G-s az iPad, mert így a telefon GPS vevőjére vagyok utalva. (Csak a 3G-s verzióban van GPS vevő)
- Játékok - Át kell néznem, hogy az iOS telepítéskor visszakerültek-e a játékok. Itt elsősorban a társasjátékokra gondolok amivel a gyerekekkel közösen is lehet játszani. Ilyenek a Muhle and Mills (Malom), az Air Hockey (Jéghoki), a Gool Lite, vagy a P.B. Soccer HD (Gombfoci), vagy a Monopoly.
(Az utóbbi időben a fiaim nagyon rácuppantak a táblagépre. Megfogta Őket a képernyő mérete és a sebessége, így elkezdték teletömni játékokkal. Már a 2. Játék mappát kellett megnyitnom.)
- Weboldalak - Szeretek előre utána nézni, hogy hová megyünk. a vele kapcsolatos weboldalakat elmentem, hogy a családnak is meg tudjam mutatni, vagy egy-egy érdekesebb információt felolvashassak nekik. Történelmi nevezetességek, városok, épületekkel, szobrokkal kapcsolatos információk, stb.
Amikor ezeket az oldalakat megnézem, le is szoktam őket tölteni, hogy amikor a helyszínen vagyunk, ne kelljen az internet kapcsolattal bénázni. Ez különösen fontos külföldre utazáskor, ahol nincs mobilnet (ill van de annyi pénzem nincs). Erre a funkcióra a Diigo Browser böngészőt használom. A megtekintett oldalt egy kattintással elmenti a Reading List-be és az később internet kapcsolat nélkül is megjeleníthető. Megörültem amikor olvastam, hogy a Safariba is belekerül a Reading List funkció, de nagy csalódás volt amikor kipróbáltam és kiderült, hogy nem menti le az oldal tartalmát.
- Fotó - Három napra nem viszek fényképezőt, nem akarom külön cipelni, így a Camera Kit-re sem lesz szükség. Ettől függetlenül, esténként jó lesz iPad-en végiglapozni a napközben az iPhone-nal kattintgatott képeket. Ezeket vagy iCloud-on kereszül töltöm át, vagy az erre a célra legjobban használható programmal a Photo Trasfer App-al aminek egyébként most jelent meg az iOS5-ös frissítése Iphone-ra és iPad-ra.

Mivel elutazunk, így feltehetően új bejegyzések sem lesznek, hacsak kikapcsolódásként nem osztok meg veletek egy-egy úti tapasztalatot a tábláról! Kellemes ünnepeket, jó pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése