Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Ingyenes Magazinok iPad-en

Ez nagyon kellemes lesz. Megmutatom, hogyan olvashatsz ingyenes magazinokat iPad-en az iBooks-ban. Sokféle lapozgatós könyvolvasó programot kipróbáltam, de szerintem az iBooks a leggyorsabb és leginkább felhasználó barát.
Szükség lesz egy letöltő programra ami képes a weboldalak tartalmát pl: fájlokat letölteni. Erre a célra a DownloadHD programot fogjuk használni. Az alábbi leírás alapján kipróbálhatsz más programot is, valószínűleg nem csak ez alkalmas rá.
Csináljuk lépésenként:
1. Elindítom a Download HD programom. (közben láthatod, hogy az Internet mappámban mik vannak még) A középső lefele mutató fehér nyíl a Download HD
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
2. A letöltő program Browser funkciója egy teljes értékű böngésző. A magazinokat az www.issuu.com kiadványmegosztó helyről fogjuk letölteni, ahová kedves barátaink ezeket rendszeresen feltöltik a mi legnagyobb örömünkre. Szóval a felső címsorba írjuk be, hogy issuu.com.
3. Feltételezem, hogy az issuu.com-on nem vagy regisztrálva. Erre szükség van, mert reg. nélkül nem fog működni a letöltés. A regisztráció ingyenes és néhány perc alatt elvégezhető. A jobb felső sarokban találod a "Create Account" feliratot. Erre kattintva végezd el a regisztrációt (lehet, hogy jóváhagyó email-t is küld a rendszer, erre már nem emlékszem) nem egy nagy történet.
A már van issuu accountod, akkor a Login feliratra kattintva lépj be!
A középső (kék) Browse menüpontra kattintva kiválaszthatod a 'publications', vagyis kiadványok menüpontot. Engem beazonosított magyarnak (már nem emlékszem, hogy ezt én adtam meg neki valahol, vagy az IP címem alapján tette). Ha nem a magyar kiadványok jelennek meg, akkor az alábbi képen látható, hogy kézzel is választhatsz a nyelvek között.
Ebben az ablakban kedvedre válogathatsz a magyar nyelvű magazinok között. Különböző feltételek szerint rendezheted a listát. Ezeket a feltételeket (legnézettebb ezen a héten, vagy legjobbra értékelt ebben a hónapban) a bal oldali oszlopban találod. 
4. Én most a Filmmagazin októberi számát szeretném letölteni, ezért a kereső ablakba beírtam, hogy filmmagazin.és ezt kaptam. A találati listát lefele görgetve megtaláltam a magazint. Ha neked is megvan a kiválasztott kiadványod, kattints rá!
5. Ha rákattintottál a kiválasztott kiadványra, akkor egy ilyen oldal fog bejönni. Itt akár online is lapozgathatod a magazint, de az nem az igazi. Sajnos a weboldal fejlesztői évek óta ígérik az iPhone, vagy iPad alkalmazást, de bénáznak és nem jelent még meg. (szerintem nem is fog) :(
A magazin alatt található egy menüsor. Itt kattintsunk a kis zászlótól jobbra lévő letöltés ikonra!
6. A letöltés ikonra kattintva megjelenik a Download ablak a nagy kék Download gombbal. A Download gombon tartsd hosszabban az újjad egy kattintásnál, hogy megjelenjen az alábbi párbeszéd panel. Itt a Download linket kell választanunk. Ilyet a Safaink nem tud, ezért van szükség erre a letöltő programra.
7. Ha rákattintottál a Download Link feliratra, akkor elvileg neked is jön már lefelé a cucc. Ezt aa programunk alsó menüsorában találod. Kattints a Downloads gomra legalul és ezt kell látnod. A program tölti le a kiválasztott magazinod PDF formátumban. Ha bárhol az interneten találsz PDF fájlt, ugyan ezzel a módszerrel töltheted le. Nyomva tartod linken az újjad és kiválasztod a Download link funkciót.
8. Ha a letöltés kész, azt hanggal is jelzi a program. A legalsó sorban a következő gomb a "Files" Itt találod a már letöltött fájlokat. Kattints rá! A "My Files"-ban ott kell lennie a letöltött magazinodnak. A kiválasztott fájlra kattintva megjelenik egy ablak ahol válaszd ki az "Open In..." funkciót. Ez azt jelenti, hogy nem itt, hanem egy másik, általunk kiválasztott alkalmazásban szeretnénk megnyitni. A megjelenő listából válasszuk ki az iBooks programot!
9. És lőn csoda, a magazinom az iBooks könyvespolcán landolt, ahonnan megnyitva már lapozgathatom is.
Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az, csak próbáltam részletesen leírni. Sok sikert és jó szórakozást a magazinok olvasásához. Ha Te is tudsz hasonló ingyenes magazin lelőhelyeket, akkor kérlek oszd meg velünk!

6 megjegyzés:

Vervili írta...

Köszi ezt az érdekes cikket, kipróbáltam. Az IP cím alapján ajánlja fel a magyar lapokat.
Várom a további érdekes bejegyzéseidet.

Oriza triznyak írta...

Köszönöm.
Nekem sikerült letölteni safarival, a jobb felső sarokban van a dowload gomb, előtűnik mikor a click to read gombra kattintva a Safari megnyitja a beépített PDF olvasojat.
Ha letöltötte, felajánlja a jobb felső sarokban az open in iBooks opciót, és oda is másolja.
Nekem nem magyar ip címem van, de tudta, talán az iPad nyelvi beállításait miatt.

iPadavan írta...

Hasznos tipp! Működött nekem is a Safarival. Köszi!

AttilaBal írta...

Tudtok még olyan oldalról, ahol magyar magazinok vannak?

iPadavan írta...

Ez jó kérdés :)

Névtelen írta...

Szia! nekem nem jelenik meg az újság alatt az a sor, amelyben a letöltés funkció is van. Megnéztem a nagy gépen, ott látszik, de nyilván nem azon akarom olvasgatni az újságot.Tudsz valami tanácsot adni, mi lehet a gond? Köszi szépen előre is! :)

Megjegyzés küldése