Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iPad Office teszt

Egy kisebb vagyon elköltöttem már office programokra. Egyszerű volt az elvárásom, semmi extra. Szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció készítés alapvető funkciókkal, felhőben tárolható szinkronizációval. Mivel az Apple iDisk-jét még nem ismerem, ezért a sokkal általánosabban használható  Dropbox, vagy Google Docs az elsődleges tárhelyem. Államtitkokat nem birtoklom, így nem probléma külső szerveren tartani a dokumentumaimat. Szerintem az utóbbi időben ezen felhő alapú szolgáltatások biztonsága is jelentősen javult. Bármely készülékről, bárhol hozzáférni a dokumentumaimhoz, rendszer, vagy készülék váltáskor, frissítéskor nem kell a dokumentumok mentésével bajlódni. Ez a felhő rendszer lényege.
Nekem elsősorban a táblázatkezelőre lenne szükségem, különböző listák (címlisták, levelező listák, stb), költségkezelések dokumentálására.

Pages, Numbers, Keynote: 3x7,99€
Mivel az Apple alkalmazásai nem hajlandóak sem Google Docs-al, sem Dropbox-al együttműködni, csak a saját iDisk tárhelyével, így ezek alapból kiestek, bár a fórumokon sokan nagyon dicsérik ezeket.
Csak a teljesség kedvéért. az Apple Office csomagja: Pages = Word (szövegszerkesztő), Numbers = Excel (táblázatkezelő), Keynote = Power Point (bemutató készítő)
A programokat egyesével lehet csak megvásárolni darabonként 8Eurós áron. Nem olcsó!
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "

Quickoffice Pro HD: 15,99€ (csak iPad verzió)
Az első áldozatom a Quickoffice Pro program volt. Még iPhone-ra vettem meg az iPad előtt. Szerettem használni, de jött a fekete leves. iPad-re a HD verziót kell megvásárolni, mert hiába adtam ki a pénzt a iPhone verzióra, iPad-en nem fut csak kicsiben. Szerintem ez egy oltári pénz lehúzás. Nem volt olcsó a telefonos változat sem, most fizessek a cégnek a táblás verzióért is? Anyátok!
Szidkozódtam, de mivel a Quickoffice bevált az iPhone-on, ezért megvettem. Kellemesen átlátható kezelőfelület, GoogleDocs, Dropbox mentési szinkronizálási lehetőség, minden office funkció egyben, szuper lenne....de csalódtam.
Excel táblázatban nem csak számokat írok. Sokszor táblázatban kezelem a különböző listáimat. (Pl egy címlistát) A Quickoffice Excel szerkesztésekor ha egy mezőbe szöveget írok, minden space leütés után visszavált a billentyűzet numerikus funkcióra. Így lehetetlen dolgozni. Minden szó után billentyűzetváltás????
Nem sikerült átállítani, még akkor sem, ha a mező tulajdonságát Text-re állítottam. Grrrrrr.... Pedig tényleg felhasználóbarát a program kezelőfelülete.
Csak nem hagyott nyugodni a dolog. Nem létezik, hogy nincs olyan alkalmazás ami normálisan működik.

Office2 HD: 7,99€ (ez is csak iPad verzió)
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy a programozó, vagy a liszensz, vagy a cég tulaj, de ugyan az lehet, mint a Quickoffice programnál. Legalább is, nagyon hasonlít egymásra a két program, Mind felépítésben, mind működésben. Vagy csak lopták egymástól, de ezzel sem lehet dolgozni. Táblázat mező-kitöltéskor  itt is visszavált numerikus billentyűzetre minden szóköz után. BOSSZANTÓÓÓÓ!!!! Kukába vele, kidobott pénz!

A programok vásárlása előtt mindig alaposan tájékozódom. Elolvasom a leírást, megnézem a készítő oldalát, megnézem a screenshotokat, videót keresek róla a youtube-on, stb.
Erről sehol senki nem ír! De nem is nagyon értem ezt a hülyeséget. Miért kell a billentyűzetnek önállósítania magát, vagy miért nem lehet ezt kikapcsolni???

Smart-Office: 7,99€ (iPhone+iPad verzió)
Kínomban egy újabb áldozat. Nehézkes kezelő felület, nehezen szerkeszthető mezők a táblázatkezelő részen. Újítani akartak a programozók, de szerintem nem jött össze nekik. Hozzászoktunk az office programok kezeléséhez, nem szeretjük, ha valaki fejen állva akar közlekedni. Szerintem nem felhasználóbarát a felülete, körülményes vele dolgozni. Kuka! Miért nincs belőle kipróbálható változat?

Documents To Go Premium - Office Suite: 13,99€ (iPhone+iPad verzió)
Nehezen vettem rá magam, hogy ezt is kifizessem, hiszen már egy kisebb vagyont elköltöttem office alkalmazásokra, de hát van aki cigizik, van aki az autóját tuningolja, vagy más hobbijára költi a pénzét, nekem ez nyeli a dugipénzem. (dugipénz=amiről a feleségem nem tud)
Átlátható, letisztult kezelőfelület, bár nem annyira felhasználó barát mint a Quickoffice HD, de azért kellemesen használható. Szinkronizálási lehetőség nagy választékban, akár asztali géppel is. Ehhez egy ingyenes szinkronizáló programot kell letölteni az oldalukról (ezt még nem próbáltam ki). Végre ez nem vált át a mező kitöltése közben numerikus billentyűzetre!!!! Hurrá!!! Ez marad!
Lassan kezdek vele ismerkedni, majd készítek róla egy részletesebb leírást. Stabilan, megbízhatóan működik. Az oldalukon igen részletes leírás és support van. Sokkal nagyobb tudású a program mint amit első ránézésre kinéznék belőle. Letölthető iPhone-ra és iPad-re egyaránt, nem akarnak kétszer megkopasztani.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

köszi a cikket! Van már részletesebb a Documents To Go Premium - Office Suite-ról? pl. az általa megnyitott betűtípusok, kompatibilitási (szétcsúszás) docx-ek megnyitásakor?

Névtelen írta...

Sziasztok!
Most vettem egy ipad 3-at. Nagyon sokat használom az excel-t, de nem gondoltam volna, hogy a fenti progik közül egyik sem jön be számomra.
Nekem ez a nagy csalódás. Excel nélkül halott vagyok.
Mi a legtutibb???
Töltöttem le excel utánzatokat is (cloudon), de nem tetszenek.

Névtelen írta...

Én ezt a legutóbbi programot tudom ajánlani excelhez, próbálgasd :)

Sushy írta...

Sziasztok! én is megvettem a Documents To Go-t és sajnos a google docs-oknál azt irja ki h "encountered error Documents to go encountered an unexpected erroe trying to open the document(0x7370007) and will close" Vki tud rá megoldást? Előre is köszii Zs.

iPadavan írta...

Nem sokat találtam róla. Mondössze annyit, hogy próbáld meg az alkalmazást letörölni, majd újra istallálni. Volt akinél ez megoldotta a problémát.

idanka írta...

Esetleg Smart Office 2 vagy a ClodOn?

Névtelen írta...

Sziasztok! Valaki próbálta már hogy xml állományt meg lehet e excelben táblázatos formában nyitni. A Microsoft Office is csak 2007-től tudja már.

Tick Ervin írta...

Van rá mód, hogy egy új fontot (ttf) telepítsek az iphone-ra? Ugyancsak táblázatkezelő (Numbers) alkalmazáshoz. Mi módon, s hová?

Névtelen írta...

CloudOn. Mindegyiknél jobb.

Megjegyzés küldése